Põhja-Korea liider osales sõjaväeparaadil

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimesed kaadrid sõjaväeparaadilt.
Esimesed kaadrid sõjaväeparaadilt. Foto: JUNG YEON-JE/AFP

Põhja-Korea liider Kim Jong-un osales laupäeva hommikul kell 09.50 Pyongyangis korraldatud pidulikul sõjaväeparaadil oma vanaisa mälestuseks, teatas kohalik meedia.

Põhja-Koreas tähistatakse riigi rajaja Kim Il-sungi 105. sünniaastapäeva.

Põhja-Korea riiklik telekanal näitas valget särki ja musta ülikonda kandvat heatujulist liidrit, kes astus välja mustast limusiinist ja tervitas auvalvet. Kim siirdus seejärel mööda punast vaipa poodiumile, kus peab kõne tuhandetele sõduritele ja tohutule rahvahulgale.

Konflikt Põhja-Korea üle võib puhkeda "igal hetkel", väljendas reedel oma arvamust Hiina välisminister Wang Yi, kes hoiatas, et potentsiaalses sõjas poleks "ühtegi võitjat". Yi lubas ühtlasi toetada dialoogi kahe riigi vahel.

Lennukompanii Air China peatab alates esmaspäevast lennud Pekingi ja Pyongyangi vahel, teatas Hiina riiklik ringhäälingukompanii CCTV reedel oma ametlikul sotsiaalmeedia kontol.

Lennuühenduse peatamisest teatati ajal, mil Põhja-Korea tuumapolügoonil on märgatud aktiivset tegevust enne riigi rajaja Kim Il-sungi 105. sünniaastapäeva. Arvatakse, et Põhja-Korea võib peatselt korraldada oma kuuenda tuumakatsetuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles