Kreml seadis kahtluse alla homode tapmise Tšetšeenias

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldus Londonis homoseksuaalide tagakiusamise vastu Tšetšeenias.
Meeleavaldus Londonis homoseksuaalide tagakiusamise vastu Tšetšeenias. Foto: Thomas Hornall/PA Wire/PA Images/SCANPIX

Tšetšeenias väidetavalt toimuva homovastase aktsiooni kohta puudub usaldusväärne info, ütles eile Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov.

«Meil puudub igasugune usaldusväärne info võimalike probleemide kohta selles piirkonnas,» ütles Peskov. Pressiesindaja lisas, et taolisi väiteid tuleb kontrollida, kuid ta ei täpsustanud, kas väidetavate kinnipidamiste ja tapmiste asjus alustatakse uurimist.

Teate rohkem kui saja homoseksuaalse mehe kinnipidamisest ja selle käigus kolme mehe tapmisest avaldas kuu alguses Vene päevaleht Novaja Gazeta. Väljaanne on avaldanud kartust, et Tšetšeenia võimud võivad nende töötajatele selle eest kätte maksta.

Loe täpsemalt siit: «Novaja Gazeta pelgab kättemaksu töötajatele»

Tšetšeenia võimud on süüdistusi eitanud. Piirkonna Kremli-meelse presidendi Ramzan Kadõrovi pressiesindaja Alvi Karimov ütles uudisteagentuurile Interfax, et tegu on valeväitega.

«On võimatu kinni pidada ja survestada inimesi, keda vabariigis lihtsalt ei eksisteeri,» ütles Karimov.

ÜRO, Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioon (OSCE) ja inimõiguslased on kutsunud Venemaa võime üles väiteid uurima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles