Saksa president hoiatas prantslasi Le Peni eest (11)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frank-Walter Steinmeier
Frank-Walter Steinmeier Foto: FABRIZIO BENSCH/Reuters/Scanpix

Prantslased ei tohiks hääletada jõudude poolt, kes õõnestavad Euroopa Liitu, ütles Saksa president Frank-Walter Steinmeier.

«Ärge kuulate nende sireenilaule, kes lubavad teile suurepärast Prantsusmaa tulevikku, kui vabanetakse kõigest sellest, mis on täna osa Prantsusmaast,» ütles Steinmeier Prantsuse päevalehele Ouest-France ja Saksa meediagrupile Funke antud intervjuus.

Marine Le Pen. Foto:
Marine Le Pen. Foto: Foto: PASCAL POCHARD-CASABIANCA/AFP/Scanpix

Steinmeier nimetas usutluses Prantsusmaad Euroopa stabiilsuse garandiks ja Euroopa Liidu alussambaks.

Steinmeier ei maininud vastuses nimeliselt Prantsusmaa presidendiks pürgivat Rahvusrinde kandidaati Marine Le Peni, kuid küsimus puudutas just Prantsusmaa liikmelisuse ELis rahvahääletusele panna lubanud Le Peni võiduvõimalusi. 

Steinmeieri sõnul on EL Prantsusmaale suureks kasuks. «EL võib vahel olla keeruline, kuid see on eelis meile kõigile, kaasa arvatud Prantsusmaale,» ütles Steinmeier, kelle sõnul on tänu ühendusele Euroopa riikidel mõju kogu maailmas.

Steinmeier lisas, et eelseisvatel Prantsusmaa presidendivalimistel, mille esimene voor toimub 23. aprillil ja vajadusel lõppvoor kahe enim hääli kogunud kandidaadi vahel 7. mail, on Euroopa jaoks palju kaalul.  

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles