Lukašenka sissesõidukeelu tühistamine pahandab Euroopa liberaale

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ojuland
Kristiina Ojuland Foto: Küllike Rooväli / Postimees.

Euroopa Liberaalide, Demokraatide ja Reformipartei (ELDR) protestis Euroopa Liidu otsuse vastu tühistada sissesõidukeeld Euroopa Liitu Valgevene presidendile Aleksandr Lukašenkale vaid mõni päev pärast seda, kui Valgevene keeldus andmast viisat ELDRi asepresidendile Kristiina Ojulandile, teatas ELDRi pressiteenistus täna.

Ühtlasi pöördus Euroopa parlamendi liige Jeanine Hennis-Plasschaert Hollandist  Euroopa Liidu Nõukogu eesistuja Prantsusmaa poole selgituste saamiseks, miks Lukašenka sissesõidukeeld tühistati vahetult pärast seda, kui Ojulandile anti Valgevene poolt viisakeeld, vahendas riigikogu Reformierakonna fraktsiooni pressiesindaja.

Prantsusmaa peab europarlamendi liikme arupärimisele vastama viie nädala jooksul.

Jeanine Hennis-Plasschaert kinnitas, et Hollandi parlamendi liikmed pöörduvad  ka oma riigi välisministri Maxime Jacques Marcel Verhageni poole selgituste saamiseks.

9.-10. oktoobrini Valgevenet külastama pidanud ELDRi asepresident, riigikogu esimene aseesimees Kristiina Ojuland, ei saanud Valgevenesse sissesõiduks viisat.

Visiidi käigus oli plaanis kohtuda mitmete opositsiooniliste liikumiste esindajate ning noorteühenduste juhtidega.

Samuti oli kavas kohtumine Minskis resideeriva Prantsuse suursaadikuga, kes esindab Euroopa Liidu eesistujariiki Prantsusmaad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles