Suurbritannias tembeldati kolmekuune beebi terroristiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imik
Imik Foto: DAVID MDZINARISHVILI/REUTERS/Scanpix

Suurbritannias Londonis kutsuti USA saatkonda intervjuule kolmekuune beebi, sest lapse vanaisa oli kogemata valesse kasti linnukese teinud, vahendab Guardian. 

Enne kui vanaisa Paul Kenyon tegi vea tema viisataotlusel oli kolmekuusel Harvey Kenyon-Cairnsil ees seismas esimene reis USAsse Floridasse.

Küsimusele «Kas te plaanite osaleda või olete kunagi osalenud terroristlikus tegevuses, spionaažis, sabotaažis või genotsiidis?» märkis Kenyon lapselapse viisataotlust täites kogemata «ei» asemel «jah».

Oma veast sai ta teada alles siis, kui Kenyon-Cairnsi viisataotlus tagasi lükati. «Uskumatu, et nad aru ei saanud, et tegu oli siira veaga. Kolmekuune beebi ei saaks ju kellelegi viga teha,» sõnas 62-aastane Kenyon.

Pere oligi seepeale sunnitud lapsega ette võtma umbes 10-tunnise reisi Cheshire’ist Londonisse, et Ühendriikide saatkond ta üle saaks kuulata.

«Väike Harvey oli tubli ja ei nutnud intervjuu käigus kordagi. Mõtlesin ta alguses oranži riietada, nagu vangi, kuid mõtlesin siiski ümber,» sõnas Kenyon.

Kogu näpuviga läks perele maksma umbes 3500 eurot, sest uus viisa ei jõudnud lennu ajaks kohale. «Pole väga usutav, et tegelik terrorist viisaavalduses oma plaanid ära märgiks,» lisas Kenyon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles