Endisele Lõuna-Korea liidrile esitati süüdistus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea tagandatud riigipea Park Geun-hye.
Lõuna-Korea tagandatud riigipea Park Geun-hye. Foto: AHN YOUNG-JOON/AFP/Scanpix

Lõuna-Korea riigiprokurörid esitasid täna tagandatud riigipeale Park Geun-hye’le muuhulgas süüdistuse väljapressimises ja võimu kuritarvitamises.Süüdimõistva otsuse korral võib Parki ees oodata eluaegne vangistus, vahendab AP. 

Ametlik süüdistus oli Parkile, kes suurejoonelise rahumeelse protesti käigus ametist tagandati, järjekordne alandus. Umbusaldusavaldus esitati talle läinud aasta detsembris. Ametlikult kõrvaldati ta märtsis ja sestsaadik viibib ta pealinna Seouli lähedal kinnipidamisasutuses. Sinna jääb Park kohtuotsuseni.

Parki usaldusisik Choi Soon-silLee Young. Foto: Ho/Sipa USA/Scanpix
Parki usaldusisik Choi Soon-silLee Young. Foto: Ho/Sipa USA/Scanpix Foto: Young Ho/Lee Young Ho/Sipa USA

Kohtuprotsess peaks algama lähinädalatel ja võib kesta kuni kuus kuud. Pole selgunud, kas istungitega alustatakse enne üheksandat maid, mil peetakse valimised leidmaks talle presidendikohale asendaja.

Parki minimaalne vanglakaristus süüdimõistva otsuse korral saab olema kümme aastat. Maksimumkaristuseks võib olla aga eluaegne vangistus. 

Prokuratuur süüdistab 64-aastast ekspresidenti ja tema usaldusisikut Choi Soon-sili Lõuna- Korea juhtivfirmadelt enam kui 60 miljoni dollari väljapressimises vabaühendustele. Saadud summasid kasutas Choi väidetavalt isikliku kasu saamiseks.

Lisaks olevat ta osalenud ka poliitilises otsustusprotsessis, kuigi tal puudus valitsuses ametlik roll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles