Piinatud Ukraina karud saavad teise võimaluse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karu Ukrainas varjupaigas. Tal on hea elu, kuid loodusesse ta enam ei pääse.
Karu Ukrainas varjupaigas. Tal on hea elu, kuid loodusesse ta enam ei pääse. Foto: Sergei Supinski/AFP/Scanpix

Hambaraviks parimad hambaarstid, majutus vabas õhus ja värske kala kahtlaste ülejääkide ja väärkohtlemise asemel – Ukraina tsirkustest ja restoranidest päästetud pruunkarude elu on märkimisväärselt muutunud. 

Aastaid piinatud loomad alustasid Loode-Ukrainas Žõtomõri linnas uut elu. 2012. aastal Austria pealinnas Viinis asuva heategevusorganisatsiooni Neli Käppa abil avatud varjupaik sai kiiresti regiooni üheks tõmbenumbriks. «Nägin karusid enne Kiievi loomaaedades, aga nad nägi palju nukramad välja,» sõnas kümneaastane Miroslava.

«Siin on nad õnnelikud,» lisas Miroslava pärast kooliga varjupaigas käimist. Talle jäi eriti silma armidega emane karu Maša. «Mulle ei meeldi, et teda peksti nii raevukalt, et sellest jäid armid. Kartsin tema pärast,» räägib tüdruk. Kogu varjupaik ehitati alguses Nastja-nimelisele karule, kes viidi ema juurest minema, kui ta oli vaid kolmekuune ja müüdi eraloomaaeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles