Nigeeria kirdeosas sai islamistide rünnakus surma viis sõdurit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boko Harami rünnaku järel Madallas.
Boko Harami rünnaku järel Madallas. Foto: Reuters

Nigeeria kirdeosas ründasid äärmusrühmituse Boko Haram islamistid sõjaväe kontrollpunki, surma sai viis ja haavata veel viis valitsusväelast, teatas teisipäeval armee.

Rünnak leidis aset Sabon Garin Kimba küla lähedal.

"Meie mehed olid suures vähemuses. Kaotasime lahingus kuus sõdurit ja veel viis sai haavata," ütles tundmatuks jääda soovinud Maiduguri armeeohvitser.

Nigeeria julgeolekujõud teatasid eelmisel nädalal islamistliku äärmusrühmituse Boko Haram rünnakukava nurjamisest USA ja Suurbritannia saatkondade vastu. Kokku on vahi alla võetud viis kahtlusalust.

Boko Haram on vandunud truudust äärmusrühmitusele Islamiriik (IS). Rühmitus alustas 2009. aastal ülestõusu Nigeeria kirdeosas šariaadiseadusel põhineva riigi rajamiseks. Alates Boko Harami võitlejate väljatõrjumisest linnadest ja küladest on äärmuslased hakanud üha rohkem ründama tsiviilelanikke.

Nigeerias on Boko Harami vägivald nõudnud seitsme aasta jooksul üle 20 000 inimelu ning 2,6 miljonit inimest on kodudest põgenenud. Rühmitus on laienenud ka Nigeeria naaberriikidesse ja omandanud regionaalse mõõtme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles