Video: küsimus Trumpi saja päeva eduloo kohta jättis Spiceri jänni (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valge Maja pressisekretär Sean Spicer.
Valge Maja pressisekretär Sean Spicer. Foto: JOSHUA ROBERTS/Reuters/Scanpix

Valge Maja pressiesindaja Sean Spicer ei suutnud USA riigipea puhul välja tuua ühtegi seadusandlikku võitu, kui ajakirjanik talt seda igapäevase pressibriifingu käigus küsis. USA presidendil Donald Trumpil täitub järgmisel laupäeval sada päeva ametis.

National Journali ajakirjanik George Condon tahtis Spicer'ilt teada, millise seaduse Kongressist läbisaamise üle on Trump kõige uhkem, kui presidendi määrused kõrvale jätta.

«Meil on saja päeva täissaamiseni veel veidi aega,» vastas Spicer.  «Meil pole veel kõik tehtud,» sõnas ta ja tõi viimaks välja eile allkirjastatud seaduse, millega sõjaveteranid saavad endale ametliku struktuuri väliselt endale tervishoiuasutuse valida.

Trump pole suutnud seni täita üht oma suurimat kampaanialubadust, milleks on Obamacare'i lõpetamine ja asendamine. Trump ja esindajatekoja spiiker Paul Ryan pidid seaduseelnõu enne hääletust tagasi võtma, sest vabariiklaste sees ei olnud see piisavalt toetust leidnud.

Trumpi nn reisikeeld päädis aga sellega, et üle kogu riigi kogunes lennujaamadesse tuhandeid protestijaid ning lõpuks külmutas üks föderaalkohtunik selle.

Reisikeelu uusversioonis jäeti Iraak keelu saanud riikide seast välja, kuid ka see variant tõi kaasa suure avaliku protesti.  

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles