Duumasaadikud tahavad Lenini maha matta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jevgeni Bijatov/Sputnik/Scanpix

Vene riigiduumas anti täna sisse seaduseelnõu, mis pakub õigusmehhanismi Vladimir Uljanovi säilmete mahamatmiseks, ütles üks muudatuse algatajatest, liberaaldemokraat Vladimir Sõssojev.

«Pakume sellekohaseid parandusi kehtivasse matuseseadusse,» lausus Sõssojev.

Sõssojevi sõnul anti eelnõu üle täna pärastlõunal, kuid Interfaxi korrespondent seda riigiduuma veebiandmebaasist veel ei leidnud.

Liberaaldemokraat kinnitab, et seadusalgatuse koostas ta oma erakonnakaaslaste ja parlamendienamuse esindajate abiga pärast Levada keskuse arvamusuuringut, mille kohaselt on enamik venemaalasi Lenini mahamatmise poolt.

«Me uurisime seda küsimust ja valmistasime ette eelnõu, sest arvame, et revolutsiooni sajandal aastapäeval peaks osutama au inimesele, kes väärib mahamatmist,» märkis saadik.

Eelnõu majanduslikus põhjenduses on öeldud, et Lenini keha eluaegse välimuse meditsiinilis-bioloogilise säilitamise kulutused olid 2016. aastal 13 081 500 rubla (üle 210 000 euro).

«Seega on Lenin võimalik matta tema keha eluaegse välimuse säilitamise kulutuste arvelt,» seisab põhjenduses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles