Rootsi väljendas muret seoses homoseksuaalide tagakiusamisega Tšetšeenias

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Geiparaad Stockholmis.
Geiparaad Stockholmis. Foto: Vilhelm Stokstad / TT/TT NEWS AGENCY

Rootsi välisministeerium kutsus neljapäeval välja Venemaa suursaadiku Viktor Tatarintsevi, kellele väljendas muret seoses kuuldustega homoseksuaalide tagakiusamisest võimude poolt Tšetšeenias.

Välisministeeriumi eestkõneleja Johanna Westlundi sõnul kutsuti suursaadik välja seoses ärevate raportitega, et Tšetšeenias vahistatakse ja piinatakse homoseksuaale.

Välisminister Annika Soder rõhutas, et Venemaal lasub kohustus tagada, et inimõigusi järgitaks kõikjal selle territooriumil.

"Suursaadik ütles, et edastab Stockholmi seisukoha Moskvale," ütles Westlund täpsustamata suursaadiku vastust.

Venemaa suursaadik kordas meedia andmetel presidendi pressisekretäri Dmitri Peskovi juba varem avaldatud seisukohta, et teated seksuaalvähemuste tagakiusamisest Tšetšeenias pole seni leidnud kinnitust.

Vene ajaleht Novaja Gazeta kirjutas aprilli algul, et Tšetšeenias on homosid kinni võetud ja läbi pekstud ning vähemalt kolm meest on tapetud. Sestpeale on rahvusvahelised inimõigusorganisatsioonid tauninud vägivalda ja nõudnud Venemaa sekkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles