Venemaa viib sõjatehnikat Põhja-Korea piiri äärde (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Pavel Lisitsõn/Sputnik/Scanpix

Venemaa liigutab väidetavalt sõjalist rasketehnikat Põhja-Korea piiri suunas, kus kardetakse Pyongyangi ja USA vastasseisu puhkemist, vahendab RFE/RL.

Kaug-Ida meedia teatel on kohalikud märganud nädalavahetusest alates suurte sõjaväekolonnide liikumist maitsi ja mööda raudteed Põhja-Korea piiri suunas.

Kohaliku uudistekanali DVHab.ru videost on näha, kuidas rongiga raskerelvastust veetakse. Muuseas on lastiks Tor maa-õhk-tüüpi raketid, mida transporditakse läbi Habarovski Vladivostoki suunal, mis asub Põhja-Korea piirist 160 kilomeetri kaugusel.

«See on kolmas varustusrong, mida me täna hommikust saadik näinud oleme,» sõnab videos mees vene keeles. Veebilehe sõnul on kohalikud paanikas võimaliku tuumalöögi mõjust Venemaale.

Nii Ameerika Ühendriigid kui Põhja-Korea on hoiatanud ennetavate rünnakute võimaluse eest, Pyongyang teatas, et on provokatsiooni korral valmis terve USA hävitama.

Vostok Media teatel on kohalikud näinud soomusveokeid, helikoptereid ja muud rasketehnikat Habarovski-Vladivostoki maanteel liikumas. Vene sõjaväeesindaja sõnul on tegu tavapärase sõjaväeharjutusega.

ÜRO Julgeolekunõukogu mõistis eile Põhja-Korea viimase raketikatsetuse tugevalt hukka ja ähvardas kehtestada Pyongyangile uued sanktsioonid.

USA koostatud avaldus sai ka Venemaa toetuse, kui paberisse kirjutati sisse Moskva nõutud rahumeelse lahenduse leidmise võimalus.

Venemaa vetostas eelmise, 16. aprilli nurjunud raketikatsetuse järel tehtud avalduse Pyongyangi tegevuse hukkamõistuks.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles