Moldovas päästeti kinnituisanud autodest üle 400 inimese

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Petar Glebov / PIXSELL / PA Images / Scanpix

Moldova päästjad vabastasid ööl vastu tänast kinnituisanud autodest üle 400 inimese, teatas siseministeerium.

«Lume koristamisel osalesid mitte üksi päästjad, vaid ka tuletõrjujad, mobiliseeriti ka sõdurid. Kujunenud olukorras, kus suur osa riigi maanteid ja kohalikke teid on umbes, soovitavad päästjad inimestel kodus püsida, kui neil pole vaja väga sealt lahkuda. Autojuhtidel soovitatakse pikki otsi ette mitte võtta, sest nad võivad lumme kinni jääda,» seisis teates.

Riigi kesk- ja lõunaosas on elektrita 240 asulat. Kinnijäämise vältimiseks on suurtel maanteedel suletud 11 teelõiku ja pea kõik riigi lõuna- ja keskosa väiketeed. Teid on puhastama saadetud üle 600 masina ning umbes 5000 päästjat, politseinikku ja tuletõrjujat koristavad lume raskuse tõttu murdunud puid.

Peaminister Pavel Filipi soovitusel kutsuti tööandjaid tänast päeva vabaks andma, et õnnetusi vältida. Pealinnas Chișinăus kuulutati välja eriolukord.

Moldova ilmavaatlusajaloo rängim lumesadu ja tuisk kestab teist päeva. Chișinăus on lume raskuse all murdunud puud tapnud ühe ja vigastanud kolme inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles