Afganistanis hukkus Talibani rünnakus sõjaväebaasile 50 sõdurit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõdurid valvamas pärast Mazar-e-Sharifis aset leidnud rünnakut.
Sõdurid valvamas pärast Mazar-e-Sharifis aset leidnud rünnakut. Foto: Mirwais Najand/AP

Afganistanis ründasid valget sõjaväevormi kandvad talibid reedel sõjaväebaasi, surma sai rohkem kui 50 ja haavata 11 sõdurit, teatas kaitseministeerium.

"Valget sõjaväevormi kandvad relvastatud isikud korraldasid rünnaku maavägede baasile Mazar-e-Sharifi lähistel," ütles ministeeriumi pressiesindaja Dawlat Waziri. Mazar-e-Sharif on Balkhi provintsi pealinn.

Kaks enesetaputerroristi lasid ennast õhku ja mošees palvetanud sõdurite pihta avati tuli automaatrelvadest. Provintsi üksuste komandör kindrali Mohmand Katawazi kinnitusel lahvatas seejärel äge lahing.

"Tapetud on rohkem kui 50 Afganistani armee sõdurit," ütles USA armee eestkõneleja uudisteagentuurile AFP. Teatatud on seitsme ründaja tapmisest ja ühe vangistamisest.

Baasi kohal tiirles mitu sõjakopterit ja kiirabid evakueerisid ohvreid, kirjeldas AFP korrespondent.

Afganistani väed tapsid nädala algupoolel riigi põhjaosas ägedates lahingutes 14 Talibani võitlejat, nende seas Baghlani provintsi nõndanimetatud varikuberneri.

Provintsi politseiülema asetäitja Amir Gul Hussainkhil ütles, et julgeolekujõud alustasid teisipäeva õhtul suurpealetungi mässuliste positsioonidele. Viis tundi kestnud lahingutes sai teiste seas surma Talibani varikuberner Mawlavi Lal Mohammad.

Politseiametniku sõnul hukkus ka mitu islamistide pommimeistrit. Valitsusväed kaotusi ei kandnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles