Ida-Ukrainas sai miiniplahvatuses surma OSCE vaatleja (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OSCE vaatleja Donetskis.
OSCE vaatleja Donetskis. Foto: Sergey Averin/Scanpix

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) erivaatlusmissiooni (SMM) patrullmasin sõitis täna Ida-Ukrainas miini otsa ja üks vaatleja sai surma.

«Traagilised uudised Ukrainast: SMM patrull sõitis miini otsa. Üks OSCE patrulli liige sai suma, üks vigastada,» kirjutas OSCE eesistuja Austria välisminister Sebastian Kurz Twitteris. See on erivaatlusmissiooni esimene kaotus kolm aastat kestnud sõja jooksul.

OSCE esindaja Kiievis ütles, et hukkunu rahvust ei avaldata, kuni tema omakseid ei ole juhtunust teavitatud.

Õnnetus juhtus Venemaa toel võitlevate separatistide alal Luganski oblastis Prõšõbi küla lähedal.

«Plahvatus oli ilmselt soomuse läbimiseks piisavalt tugev,» ütles ametnik. «Kõik meie autod on soomustatud.» Kurz lubas, et asja uuritakse ja süüdlane võetakse vastutusele.

Luganski separatistide veebilehel öeldi, et OSCE meeskonna auto sõitis peateelt kõrvale ja liikus ebaturvalisel kõrvalteel, mida erimissiooni mandaat ei luba.

Mikser avaldas kaastunnet seoses inimohvriga OSCE erimissioonil

Välisminister Sven Mikser avaldas kaastunnet seoses pühapäeval Ida-Ukrainas Luganskis Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) erimissiooniga aset leidnud intsidendiga ning mõistis selle hukka.

«Avaldan siirast kaastunnet OSCE vaatlusmissioonil hukkunu lähedastele ning soovin kiiret paranemist vigastatutele,» vahendas välisministeerium Mikseri pöördumust. «Mõistan hukka säärased teod, mis asetavad ohtu vaatlejate elu, julgeoleku ja liikumisvabaduse. Juhtumit tuleb põhjalikult uurida ning võtta vastutusele sellega seotud süüdlased.»

Ukrainas oleva OSCE erimissiooni põhiülesanne on vaadelda erapooletult olukorda riigis ning aidata kaasa dialoogi loomisele osapoolte vahel. Eestist osaleb missioonil seitse vaatlejat, välisministeeriumile teadaolevalt eestlased kannatada ei saanud.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles