Afganistani kaitseminister astus pärast 140 elu nõudnud terrorirünnakut tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani sõjaväelased peavad vahti Mazar-i-Sharifi baasi juures.
Afganistani sõjaväelased peavad vahti Mazar-i-Sharifi baasi juures. Foto: ANIL USYAN/REUTERS/SCANPIX

Afganistani kaitseminister ja armeejuht astusid ametist tagasi pärast Talibani eelmise nädala rünnakut sõjaväebaasile, kus sai surma ja haavata üle saja sõduri.

«President Ashraf Ghani rahuldas kaitseministri ja maavägede staabiülema tagasiastumispalve,» teatas presidendi kantselei täna.

Vihased afgaanid on nõudnud minister Abdullah Habibi ja armeejuhi Qadam Shah Shaheemi lahkumist pärast reedel Mazar-i-Sharifi lähedal aset leidnud rünnakut.

Tegemist on teadaolevalt Talibani veriseima rünnakuga sõjaväebaasile.

Lähedased kannavad hukkunute kirstu. Foto: ANIL USYAN/REUTERS/SCANPIX
Lähedased kannavad hukkunute kirstu. Foto: ANIL USYAN/REUTERS/SCANPIX Foto: ANIL USYAN/REUTERS

Kümme sõjaväevormis relvastatud ja suitsiidivestidega ründajat sisenesid armeeveokitel baasi ja avasid lähedalt tule relvastamata sõdurite pihta mošees ja söögisaalis.

Ohvrite täpne arv on seni ebaselge. CNNi allikate väitel on hukkunud vähemalt 140 inimest.

Talibani teatel viidi rünnak läbi vastusena Kunduzi ja Baghlani terrorirakukeste juhtide tapmisele valitsusmeelsete jõudude poolt.

Paljud afgaanid on sarjanud valitsuse võimetust rünnakule vastu astuda. Seoses rünnakuga on erru saadetud 12 armeeohvitseri, sealhulgas kaks kindralit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles