Ukraina jätab Luganski elektrita (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Stanislav Krasilnikov/TASS/Scanpix

Ukraina energeetikud jätavad keskööst alates isehakanud Luganski rahvavabariigi elektrita, muu hulgas jääb energiavarustuseta ka Popasnja kanal.

Ukraina energeetika- ka kivisöetööstuse ministeeriumi ja riigiettevõtte Energorõnok otsusel katkestab AS Luganske Energetitšne Objednannaja (LEO) 25. aprillist elektritarned Kiievile allumatusse Luganski oblasti ossa, ütles LEO direktor Volodõmõr Grõtsai eile teleusutluses.

«Eile hommikul (s.o laupäeval, 22. aprillil) saime Energorõnokilt dokumendid, mida kinnitas ka energeetika- ka kivisöetööstuse ministi Igor Nasalõki allkirjaga paber, et 25. aprillist katkestatakse täielikult elektritarned kontrollile mitte alluvale alale. Sellest lähtudes viivad meie tehnilised teenistused praegu läbi teatavaid meetmeid ja 25. aprillist vool täielikult katkestatakse,» ütles ta.

Grõtsai lisas, et muu seas katkestatakse elektri tarnimine Popasnja veelkanali tarbeks.

Teadupoolest on LEO mitu korda pöördunud Ukraina valitsuse poole palvega lõpetada sisside ala elektriga varustamine, sest need ei maksa selle eest.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles