USA saadik ÜROs ei välista Pyongyangi tuumakatsetuse korral rünnakut (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA suursaadik ÜRO-s Nikki Haley.
USA suursaadik ÜRO-s Nikki Haley. Foto: Spencer Platt/AFP/Scanpix

USA suursaadik ÜROs Nikki Haley ütles täna, et ei välista Pyongyangi uue tuumakatsetuse korral USA rünnakut Põhja-Korea vastu.

Haley tunnustas tänases teleusutlustes Hiina katseid avaldada Põhja-Koreale raketikatsetuste lõpetamiseks survet ning nimetas Põhja-Korea liidrit Kim Jong-uni ebastabiilseks ja paranoiliseks.

«Me ei tee midagi, kui ta ei anna meile põhjust midagi teha, rünnates näiteks USA sõjaväebaasi või kasutades mandritevahelist ballistilist raketti,» ütles Haley telekanalile NBC. Küsimusele, mis saab siis, kui Põhja-Korea korraldab uue raketikatsetuse, vastas suursaadik: «Usun, et president sekkub ja otsustab, mida teha.»

Eile ähvardas Pyongyang uputada Ühendriikide lennukikandja, mis alustab Vaiksel ookeanil ühisõppusi Jaapani hävitajatega.

Ühendriikide president Donald Trump saatis USS Carl Vinsoni Korea poolsaare vetesse vastuseks kõrgendatud pingetele, mis järgnesid Põhja-Korea tuuma- ja raketikatsetustele. Eile ühinesid lennukikandjaga solidaarsuse märgiks ka kaks Jaapani hävitajat.

Hiina president Xi Jinping kutsus täna telefonikõnes USA presidenti Donald Trumpi aga vaoshoitusele Põhja-Korea suhtes.

USA ja Põhja-Korea suhted on viimastel kuudel teravnenud Pyongyangi raketikatsetuste ja sõjakate avalduste tõttu ning kardetakse, et põhjakorealased valmistuvad kuuendaks tuumakatsetuseks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles