Kokkupõrgetes Jordaanias sai viga üle saja inimese

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jordaania pealinnas Ammanis eile aset leidnud kokkupõrgetes valitsuse poolehoidjate ja vastaste vahel sai vigastada vähemalt 130 inimest.

Vaenupooled loopisid teineteist kividega ja politseinikud pidid rahvahulga laialiajamiseks võtma kasutusele veekahurid. Samuti läksid käiku kumminuiad, vahendas AFP.

Haiglaallikate kinnitusel on vigastatute seas nii meeleavaldajaid kui politseinike.

Uudisteagentuuri Reuters andmetel sai mürglis surma üks inimene. Amer Khairy Saad rääkis agentuurile, et politseinikud peksid tema 57-aastast isa ja mees suri saadud vigastuste tõttu haiglas.

«Isa läks kodust minema, et teha kindlaks, kas mu vennaga on kõik korras. Siis hakkasid politseinikud teda peksma, ta viidi haiglasse ja seal ta ka suri,» rääkis Amer Khairy Saad Reutersile.

Vägivallatsemine sai alguse, kui ligi 400 valitsuse poolehoidjat ründas 1500 meeleavaldajat, kes nõudsid peaministri lahkumist ja valitsuse tagasi astumist. Eilset kokkupõrget peetakse viimase kolme kuu tõsiseimaks.

Jordaania peaminister Marouf al-Bakhit ütles televisioonis, et kokkupõrge oli kaose algus ja süüdistas juhtunus opositsioonilisi islamiste.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles