Video ja pildid: Venezuela protestid pöörasid taas vägivaldseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mässajad eile Venezuela pealinnas Caracases.
Mässajad eile Venezuela pealinnas Caracases. Foto: CHRISTIAN VERON/REUTERS/Scanpix

Lääne-Venezuelas sai eile jätkunud valitsusvastaste protestide käigus surma veel kolm meeleavaldajat, ütlesid ametnikud täna.

FOTO: Carlos Garcia Rawlins
FOTO: Carlos Garcia Rawlins Foto: MARCO BELLO/REUTERS

Nüüdseks on üle kolme nädala kestnud massimeeleavaldustel hukkunud 24 inimest. Eile tulid taas tuhanded inimesed tänavaile nõudma president Nicolás Maduro tagasiastumist.

FOTO: Ariana Cubillos/AP/Scanpix
FOTO: Ariana Cubillos/AP/Scanpix Foto: Ariana Cubillos/AP

Advokaat Tarek William Saabi sõnul sai ülikoolilinnas Meridas surma valitsuse poolt meelt avaldanud mees, kes protestis rahumeelselt, kui ühtäkki tabas teda püssikuul. Meridas toimunud kokkupõrgetes sai raskelt haavata veel viis inimest, lisas ta.

FOTO: MARCO BELLO/REUTERS/Scanpix
FOTO: MARCO BELLO/REUTERS/Scanpix Foto: MARCO BELLO/REUTERS

Hiljem sai Meridas surma ka teine mees, kuid pole selge, kas ohver avaldas meelt valitsuse poolt või vastu.

Lähedalasuvas Barinase linnas sai surma veel üks mees, ütles allikas prokuratuurist AFP-le. Allikas ei täpsustanud, kas tegemist oli valitsusmeelse või -vastase protestijaga. Opositsioonierakond Õiglus Ennekõike ütles, et hukkunu oli Maduro-vastane meeleavaldaja, kelle võtsid sihikule valitsusmeelsed omakaitsejõud. Kokkupõrgetes sai haavata veel kaks inimest, lisas erakond.

FOTO: MARCO BELLO/REUTERS/Scanpix
FOTO: MARCO BELLO/REUTERS/Scanpix Foto: MARCO BELLO/REUTERS

Meeleavaldajad takistasid mitmel pool riigis tiheda liiklusega maanteid.

Valitsusele kuuluvad kaks veokit süüdati pealinnas Caracases põlema ühe kiirtee ääres, kui maskides protestijad naftat teele valasid. Politsei vaatas toimuvat kõrvalt, ütlesid sündmust pealt näinud AFP ajakirjanikud.

FOTO: Fernando Llano/AP/Scanpix
FOTO: Fernando Llano/AP/Scanpix Foto: Fernando Llano/AP

Mujal pealinnas tulistasid märulipolitseinikud pisargaasi meeleavaldajate sekka, kes neid kividega loopisid. Suurem osa tuhandetest meeleavaldajatest protestisid siiski rahumeelselt, teatas politsei.

FOTO: CHRISTIAN VERON/REUTERS/Scanpix
FOTO: CHRISTIAN VERON/REUTERS/Scanpix Foto: CHRISTIAN VERON/REUTERS

Vägivalla puhkemine Venezuela tänavatel pärast nädalalõpu vaikust suurendab rahvusvahelist muret riigi käekäigu üle. Venezuela majandus on sügavas kriisis ning poeriiulid on tühjad.

FOTO: CHRISTIAN VERON/REUTERS/Scanpix
FOTO: CHRISTIAN VERON/REUTERS/Scanpix Foto: CHRISTIAN VERON/REUTERS

Valitsus on välistanud presidendivalimiste korraldamise käimasoleval aastal ning rõhutab, et Maduro kavatseb püsida võimul kuni oma ametiaja lõppemiseni 2018. aastal.

Detsembris peaksid toimuma regioonide kuberneride valimised, kuid need lükati edasi. Maduro ütles pühapäeval, et soovib korraldada regionaalvalimised peatselt korraldada, kuid ei öelnud, mis kuupäeval regioonide juhtide valimised toimuma peaksid. Lisaks pole teada kuupäeva, millal on kohalikud valimised, mis samuti peaksid toimuma sel aastal.

FOTO: Ariana Cubillos/AP/Scanpix
FOTO: Ariana Cubillos/AP/Scanpix Foto: Ariana Cubillos/AP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles