Macron kandis Kremli hääletoru musta nimekirja (20)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval Prantsusmaa presidendivalimiste avavooru võitnud tsentrist ja endine majandusminister Emmanuel Macron.
Pühapäeval Prantsusmaa presidendivalimiste avavooru võitnud tsentrist ja endine majandusminister Emmanuel Macron. Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

Prantsusmaa presidendikandaadi Emmanuel Macroni kampaaniameeskond keeldus Kremli propagandakanali RT ajakirjanikule akrediteeringut andmast, kirjutab Daily Beast toetudes tsentristist kandidaadi kampaaniameeskonna siseallikale.

«See pole väljaanne nagu teised,» ütles üks allikatest. «See on propagandaasutus. Seega me oleme otsustanud neile mitte akrediteeringut anda.»

«Kõik, mis öelda oskan, et meid ei olnud nimekirjas ja meile öeldi, et me ei tohi sisse tulla,» kommenteeris RT töötaja, kellega Daily Best Londonis ühendust võttis.

«RT ei ole saanud ametlikku põhjendust, miks ta Macroni presidendikampaania üritust kajastama ei lubatud,» märkis RT esindaja Daily Beastile saadetud teates.

Eile kirjutasid USA päevalehed The New York Times ja Wall Street Journal, et Jaapanis paiknev küberjulgeoleku uuringute keskus Trendo Micro tegi kindlaks, et möödunud kuul Macroni presidendikampaania e-kirja kontode pihta suunatud rünnakud korraldas nime Fancy Bear taha koondunud häkkerite grupeering ehk sama rühmitus, mis oli ka USA demokraatide süsteemidesse sissehäkkimise taga. Samuti Pawn Stormi või APT28 nime all tuntud rühmitus kasutas nn andmepüügi (phishing) tehnikat, millega üritati varastada Macroni ja tema kampaania töötajate isikuandmeid, ütles Trend Micro. Paljude ekspertide hinnangul on rühmitusel sidemeid Vene julgeolekuteenistustega.

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov lükkas aga eile süüdistused tagasi.

«Millised rühmitused? Kust nad tulevad? Miks Venemaalt?» ütles Peskov, kinnitades, et Venemaa ei sekku kunagi teiste riikide valimistesse.

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles