Rehn: minu osalemine presidendivalimistel selgub sügisel

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olli Rehn
Olli Rehn Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu majandusvolinik Olli Rehn rääkis YLE TV1 saates «Ykkösaamu», et teatab oma otsuse Soome presidendivalimistel osalemise või mitteosalemise kohta sügisel.

Rehni sõnul on vabariigi presidendi ametikoht nii tähtis, et kandideerimise küsimust ei saa otsustada rabistades.

Praegu on ta oma sõnul täiesti hõivatud euroregiooni võlakriisi lahendamisega ja sellele kulub kogu energia.

Kriisi lahendamisega seotud majandusliidu tugevdamine ja pangandussektori remontimine on suveks sellises staadiumis, et ta võib oma sõnul hakata mõtlema ka muudele asjadele.

Keskpartei plaanib ametlikult nimetada oma presidendikandidaadi oktoobri lõpus. Olli Rehni on peetud tugevaks võimalikuks Keskpartei presidendikandidaadiks.

Väliskaubandusminister Paavo Väyrynen teatas aga selle nädala alguses, et kavatseb pürgida Keskpartei presidendikandidaadiks. Selline avaldus oli üllatuseks koguni erakonna juhtidele.

Soome saab omale uue presidendi 2012. aastal. Seniste plaanide järgi leiab valimiste esimene voor aset 29. jaanuaril ja kui tekib vajadus teine vooru korraldamiseks, siis see toimub 12. veebruaril 2012.

Tarja Halonen on riigipeaks teist ametiaega ja kolmandaks ametiajaks kandideerida ei saa.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles