Kabardi-Balkaarias võeti kinni pommi omanud autojuht

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korrakaitsejõudude kontrollpunkt Kabardi-Balkaaria pealinna Naltšiki lähistel.
Korrakaitsejõudude kontrollpunkt Kabardi-Balkaaria pealinna Naltšiki lähistel. Foto: SCANPIX

Korrakaitsejõudude töötajad pidasid Kabardi-Balkaarias Tšegemi rajoonis kinni mehe, kelle autost leiti granaate ja üks omavalmistatud pomm.

Vabariigi prokuratuuri uurimiskomitee teatel pidasid korravalvurid eile kella 16.30 paiku kohaliku aja järgi kinni sõiduauto Lada-Kalina, mille roolis istus 25-aastane kohalik elanik.

Auto peeti kontrollimiseks kinni Tšegem-2-Letšinkai maanteel. Autot juhtinud mees viskas teepervele granaadi, avaldas korravalvuritele vastupanu ja püüdis seejärel põgeneda.

Jõustruktuuride esindajad avasid tule ja kuna mees sai haavata, siis õnnestus mees lõpuks kinni võtta.

«Sündmuskohalt leiti kolm granaati. Autost leiti aga omavalmistatud lõhkeseadeldis, mille trotüülekvivalent oli 1,5 kilogrammi. Kuna seda polnud võimalik kahjutuks teha, siis hävitati see sündmuskohal,» rääkis prokuratuuri esindaja.

Nüüd püüavad uurijad selgitada välja, kas mees on seotud mõne illegaalse relvastatud grupeeringuga või mitte.

Tšegemi rajooni prokuratuur algatas juhtunu uurimiseks kriminaalasja, mis puudutab korrakaitsjatele vastuhakku, relvade ja lõhkeainete ebaseaduslikku kasutamist ning lõhkeseadeldise illegaalset valmistamist. Süüdimõistmisel ähvardab meest kuni viie aasta pikkune vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles