Venemaa kahe uudistekanali ajakirjanikud ei pääse Emmanuel Macroni kampaaniasündmustele (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emmanuel Macron
Emmanuel Macron Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

Venemaa süüdistab Prantsusmaa presidendikandidaadi, tsentrist Emmanuel Macroni kampaaniameeskonda Vene riikliku meedia ja ajakirjanike diskrimineerimises ja pressivabaduse eiramises.

Macroni kampaania pressiesindaja kinnitas Pariisis toimunud pressikonverentsil, et Venemaa riiklike kanalite nagu uudisteagentuur Sputnik ja Russia Today telekanali esindajaid ei lubata Macroni kampaaniaüritustele ja nad ei saa presidendikandidaati intervjueerida, kuna nimetatud meediakanalid edastavad propagandat ja valeuudiseid, teatab The Guardian.

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

Prantsusmaal tehtud küsitluse kohaselt on Macronil suured šansid võita 7. mail toimuvad presidendivalimised paremäärmuslasest vastaskandidaadi Marine Le Peni ees.

Marine Le Pen
Marine Le Pen Foto: CLAUDE PARIS/AP/Scanpix

Macron pooldab Euroopa Liidu poolt Venemaale kehtestatud sanktsioone, mille põhjuseks on Ukraina kriis, samas Le Pen on euroskeptik, kes imetleb Venemaa presidenti Vladimir Putinit, pooldades sanktsioonide tühistamist ning on Ukraina küsimuses Putini poolel.

Prantsusmaal kahtlustatakse, et Venemaa üritab Prantsuse valimisi mõjutada ja Le Peni  presidendiks aidata.

Macroni pressiesindaja teatel edastavad nii Sputinik News kui Russia Today regulaarselt valeuudiseid ja võltsinformatsiooni, mis jätavad tõese mulje, kuid ei ole seda, tekitades meediamaastikul segadust. Samas ei toonud ta siiski ühtegi konkreetset näidet nende kanalite valeuudiste kohta. 

Moskva asus kaitsele, teatades, et nad ei sekku mitte ühegi riigi siseasjadesse ja presidendivalimistesse.

Venemaa välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova nimetas Macroni meeskonna sellist suhtumist Vene meediakanalitesse uskumatuks ja viha tekitavaks.

Zahharova seadis kahtluse alla, kas Prantsuse võimud ja rahvusvahelised organisatsioonid suudavad tagada Prantsuse presidendivalimiste teises voorus ajakirjanike sõnavabaduse.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles