Politseihaarangud tööpaikadele

Hanna-Hulda Reinkort
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi politseinikud ja riigist välja saadetavad välismaalased.
Rootsi politseinikud ja riigist välja saadetavad välismaalased. Foto: TT NEWS AGENCY/REUTERS/Scanpix

Rootsi justiitsminister Morgan Johansson ja siseminister Anders Ygeman esitlesid neljapäeval karmimaid meetmeid ebaseaduslikult riigis viibivate migrantide vastu.

Aprilli alguses Rootsi pealinnas Stockholmis toimunud terrorirünnak on survestanud valitsust astuma samme, mis tagaksid, et tagasilükatud asüülitaotlustega isikud riigist lahkuksid ega läheks võimude eest peitu. Üks säärastest «kadunud» isikutest oli ka 7. aprillil Stockholmi kesklinnas veokiga jalakäijate sekka sõitnud 39-aastane Rahmat Akilov, kes tappis selle teoga neli inimest (viies vigastatu suri sel nädalal haiglas – toim) ja vigastas veel 15. Akilovile oli 2016. aasta detsembri seisuga väljastatud maalt väljasaatmise korraldus, selle elluviimist aga ametivõimud tagada ei suutnud.

Nüüd teatas Rootsi valitsus, et kavatseb anda politseile õiguse kontrollida töökohti, sest Rootsi migratsiooniameti hinnangul võib järgmise kolme aasta jooksul riiki redutama jääda kuni 33 000 tagasilükatud asüülitaotlusega isikut, vahendab Rootsi Raadio.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles