Venemaa elanikkond väheneb

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaloendus Venemaal.
Rahvaloendus Venemaal. Foto: SCANPIX

Mullu Venemaal toimunud rahvaloenduse esialgsed tulemused näitavad Venemaa rahvaarvu pidevat kahanemist.

Kui 1991. aastal elas Venemaa Föderatsioonis veel hinnanguliselt 148 miljonit, 2002. aasta rahvaloenduse andmetel 145 miljonit inimest, siis nüüd ligi 143 miljonit inimest, kirjutas Vene riiklik ajaleht Rossiiskaja Gazeta esialgsetele rahvaloenduse andmetele tuginedes.

Väljaande andmetel elas mullu 14.-25. oktoobrini toimunud rahvaloenduse ajal Venemaal 142 905 200 inimest.

Neist 61 protsenti elab Volga, Siberi ja Keskföderaalringkonnas. Võrreldes 2002. aasta rahvaloendusega on elanikkond vähenenud 63 ja kasvanud 20 Venemaa haldusüksuses.

Suurem osa idanaabritest elab linnades. Üheksa aasta jooksul tõusis linnades elavate venelaste arv 0,4 protsenti 73,7 protsendini.

Meeste osakaal Venemaa rahvastikus väheneb. Kui 2002. aastal moodustasid mehed 46,6 protsenti Venemaa elanikkonnast, siis nüüd 46,3 protsenti. Seda peamiselt seetõttu, et meeste keskmine eluiga on naiste omast lühem.

Rahvaloenduse lõplikud tulemused avaldatakse kahe-kolme aasta jooksul, kuid Venemaa Föderaalne statistikaamet Rosstat on varem teatanud, et võrreldes 2002. aastaga võib Venemaa rahvaarv olla vähenenud koguni 3,5 miljoni inimese võrra.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles