Istanbulis lasti maha Iraani ärimees

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saeed Karimian.
Saeed Karimian. Foto: Kuvatõmmis

Türgi meedia teatel lasti eile hilisõhtul Istanbulis maha juhtiva pärsiakeelse satelliittelekanali GEM TV omanik ja tema äripartner.

Iraani päritolu Suurbritannia kodanik Saeed Karimian ning tema Kuveidi kodanikust äripartner lasti maha Istanbuli Maslaki rajoonis.

Esimestes teadetes öeldi, et surma said kaks iraanlast, kuid nende isikuid ei täpsustatud.

Uudisteagentuuri Dogan andmeil peatasid ründajad ohvreid vedanud auto ühe sõidukiga. Tapjad astusid oma masinast välja ja lasid peatatud auto reisijad maha. Seejärel lahkuti sündmuskohalt autoga, mis hiljem leiti mahapõlenuna Kemerburgazi rajoonis. Politsei pole süüdlasi leidnud, lisas Dogan.

Dubais asuv GEM TV edastab pärsiakeelsetele vaatajatele lääne telesaateid, näiteks USA mänge ja Türgi draamaseriaale. Iraani võimud suhtuvad taolistesse kanalitesse põlgusega ja peavad neid katseks muuta iraanlaste elustiil läänelikumaks.

GEM TV üritas hiljuti oluliselt laieneda, lisades oma portfelli mitu uut kanalit ning värvates personali nii Iraanist kui ka välismaalt.

Iraani meedia väitel oli Karimian minevikus seotud eksiilis oleva opositsioonirühmituse Iraani Rahvamodžaheedide Organisatsiooniga (PMOI). Teheran peab seda kuritegelikuks võrgustikuks, mis tahab kukutada Iraani valitsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles