Video: Eesti teenetemärgiga pärjatud kirjanik ägestus tele-eetris ning loopis inventari (35)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Veller.
Mihhail Veller. Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Aeg-ajalt Eestiski resideeruv kirjanik Mihhail Veller ei leppinud saates «Eriarvamus» saatejuhi vahelesegamisega ning andis sellest ka väga demonstratiivsel moel märku.

Saates arutati Prantsusmaa presidendivalimiste teise vooru üle, kui kirjanik läks närvi ning süüdistas saadet juhtinud naisterahvast talle vahelesegamises. «Olete te saatejuht või segaja? Miks ta segab ja provotseerib ega juhi saadet?,» korrutas Veller. «Ei ole mind vaja katkestada, las ma räägin, ei ole tarvis teie repliike vahele,» ründab Veller saatejuhti.

Saatejuht ei jää aga võlgu ning tuletab kirjanikule meelde, et ta on parasjagu telesaates ning siin esitataksegi talle küsimusi.

Mihhail Veller Vene kultuurikeskuses toimunud autoriõhtul.
Mihhail Veller Vene kultuurikeskuses toimunud autoriõhtul. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Selle peale kuumeneb kirjanik üle. Veller haarab laualt mikrofoni ja tassi ning virutab need mööda stuudiot laiali. Ise lahkub seejärel ekraanilt.

Saatejuht vabandab kirjaniku seesuguse käitumise pärast ning kutsub stuudiosse kolleegi, et saade kuidagi lõpuni viia.

Mihhail Veller on Eesti Kirjanike Liidu liige ning on 2008. aastal pälvinud Eesti Vabariigi Valgetähe IV klassi teenetemärgi.

Vaata videost, kuidas kirjanik ei suuda oma emotsioone talitseda: (Alates 11. minutist)

Kommentaarid (35)
Copy
Tagasi üles