Soome 100 peasündmus Eestis saab teoks tänu erasektori toetusele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Soome 100 portaal

Tallinnas tegutsev Soome Instituut korraldab 10. juunil Vabaduse väljakul Soome 100 kontserdi, kus esinevad nii Soome kui ka Eesti tuntuimad rokk- ja popmuusikud. Enam kui pool Soome 100 kontserdi rahastusest on tulnud erasektorilt. Kontserdi suurtoetajad on Atoy ja Eckerö Line.

Soome kultuuriekspordi puhul on niivõrd suur sponsorlus erasektori poolt pigem erand kui reegel, kuid juubeliaasta on koondanud rekordilise arvu eratoetajaid. Lisaks ettevõtetele Atoy ja Eckerö Line toetavad kontserti ka HK Scan, Prisma, Fortum, OP-pank ja Seesami kindlustus, Fazeradvokaadibüroo Sorainen ja Original Sokos Hotel Viru. Ettevõtmise meediapartner on Eesti Meedia.

87-aastane Soome perefirma soovib oma tegevjuhi Jussi Huhtaneni sõnul toetada ja tutvustada Soomet igal võimalusel. «Nii tagame Soome ettevõtete rahvusvahelise arengu ja laienemisvõimalused,» usub Huhtanen.

Eckerö Line'i müügijuht Peep Siinmaa sõnul on kahe naabermaa sajas sünnipäev laevakompaniile oluline sündmus.

«Eckerö Line ühendab Eestit ja Soomet iga päev, seetõttu oli ka sellel ainulaadsel Soome suurpäeval kaasalöömine meie jaoks loomulik,» nentis Siinmaa.

Soome Instituudi juhataja Anu Laitila tõdeb, et juubeliaasta on suurepärane põhjus taolise suurpäeva korraldamiseks.

«Erasektoriga sündinud ulatuslik koostöö on avanud laiemalt kultuuri edendamisele keskendunud Soome Instituudile palju uusi võimalusi. Loodetavasti jätkub taoline koostöö ka tulevikus,» avaldas Laitila lootust. 

Soome 100 suurpäev

Laupäeval, 10. juunil Tallinnas toimuva Soome päeva peasündmus toimub Vabaduse väljakul. Õhtul kell 18 algab suurkontsert, mille jooksul kõlavad Soome ja Eesti artistide esituses Soomes ja Eestis publikule armsaks saanud laulud. Lavale astuvad Tõnis MägiVillu TammeLenna ja paljud teised Eesti tuntud artistid, kellega koos musitseerivad laval Vesa-Matti LoiriSaara Aalto, Scandinavian Music Group ja Soome publiku lemmikud.

Ent juba hommikust alates toimub kõikjal linnas midagi põnevat. Nii saab Shnelli pargis jälgida ajaloolist jalgpallimatši, kus vastamisi on Soome ja Eesti riigikantseleid. Mäng toimub naaberriikide ametlikku juubeliprogrammi kuuluva sündmustesarja 100 games raames.

Pidupäeval pakutakse ka süüa ja juua. Telliskivi Loomelinnakus toimuval tänavatoidu ja -kunstifestivalil on peateemaks Soome. Kõikidele Soome külalistele on sel nädalavahetusel sõit Tallinna ühistranspordis tasuta!

Suurpäeval avatakse ka Soome Instituudi algatusel ja eestvedamisel sündinud näitus  «100 Soome asja». Helsingis disainimuuseumis juba publikurekordi teinud ekspositsioon jõuab Soome juubeliaastal kokku viide riiki. 10. juunist kuni 20. augustini on eestlaste kord ning näitust saab vaadata Eesti Ajaloomuuseumi hoones Maarjamäe lossi tallihoones. Ka seda projekti rahastavad pea 60 protsendi ulatuses Soome erinevad sihtasutused.

Vaata ka: SOOME 100 SUURPÄEVA KAVA

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles