Fotod: Madridis avaldasid tuhanded inimesed meelt korruptsiooni vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hispaania pealinnas Madridis avaldasid tuhanded inimesed maipüha paraadil meelt korruptsiooni vastu ajal, mil võimul olev Rahvapartei on uue skandaali keskmes.

Rahvaparteid, teisi erakondi, ametiühinguid ja firmasid on viimastel aastatel tabanud selline hulk skandaale, et korruptsioonivastasest võitlusest on saanud hispaanlaste jaoks kõige olulisem küsimus, ütlevad valijauuringud.

Rahvaparteisse kuuluv Madridi regiooni endine juht võeti aprillis vahi alla, sest teda kahtlustatakse kelmuses. Aprilli algul sunniti tagasi astuma ka Murcia regiooni juht, sest ka tema on kahtlusalune korruptsioonis.

Korruptsioonisüüdistused on üldiselt keskendunud Rahvaparteile, kuid puutumata pole jäänud ka selle rivaal Sotsialistlik Töölispartei. Valijad on hakanud pöörduma alternatiivi otsides uute erakondade poole, nagu Podemos ja Ciudadanos.

See tähendas, et kuigi Rahvapartei võitis möödunud aastal toimunud parlamendivalimised, siis kaotas erakond parlamendis 2011. aastal saadud enamuse ning nüüd on erakonna juht Mariano Rajoy vähemusvalitsuse eesotsas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles