Video: Portlandis korraldati mäss (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mäss Portlandis
Mäss Portlandis Foto: Dave Killen/AP/Scanpix

USAs Portlandis heitsid meeleavaldajad eile politsei pihta kive, suitsupomme ja joogipurke, võimude andmeil on kinni peetud vähemalt kolm inimest.

Lisaks rüüstati linna keskuses mitmeid poode. Maskides märatsejad lõhkusid kaupluste aknaid ja ründasid politseisõidukeid.

Portlandi võimud keelasid protestimarsi, kui meeleavaldus vägivaldseks muutus. Inimestel paluti püsida linnakeskusest väljaspool.

Piirkonnas korraldati eile meeleavaldusi, millega protestiti muu hulgas president Donald Trumpi immigratsioonipoliitika vastu. Samalaadsetest meeleavaldustest võttis näiteks Chicagos, Los Angeleses, New Yorgis ja Washingtonis osa tuhandeid inimesi.

Californias Oaklandi linnas peeti neli inimest kinni, kui protestijad moodustasid inimketi tõkestamaks pääsu raekotta. Meeleavaldajad nõudsid, et kohalikud võimud ei teeks koostööd föderaalvalitsuse immigratsioonivõimudega.

Lisaks puhkes New Yorgis tüli meeleavaldajate ja Trumpi toetajate vahel, kuid kohale saabunud politsei suutis enne suuremat vägivalda pooled lahutada. News Yorgi meeleavaldusel osales umbes 4000 inimest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles