Saksa telekanal loobub näitamast Simpsonite tuumaäpardusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuumaenergia-vastane meeleavaldaja Berliinis plakatiga, millel Saksamaa kantsler Angela Merkel ja Springfieldi tuumajaama omanik Montgomery Burns kuulutavad: "Me valime tuumaenergia".
Tuumaenergia-vastane meeleavaldaja Berliinis plakatiga, millel Saksamaa kantsler Angela Merkel ja Springfieldi tuumajaama omanik Montgomery Burns kuulutavad: "Me valime tuumaenergia". Foto: SCANPIX

Saksa telekanal Pro7 teatas täna, et on otsustanud mitte näidata Jaapani tuumakriisi tõttu ühtegi USA satiirilise telesarja «Simpsonid» osa, kus väljamõeldud Springfieldi linna tuumajaamas mõni katastroof aset leiab.

«Muidugi ei saa me täielikult kogu sisu muuta,» ütles Pro7 esindaja Stella Rodger AFP-le. «Me vaatame üle kõik osad ja ei näita ühtki kahtlustäratavat, kuid me ei lõika ka ühtegi stseeni välja. Me pole siiani ühtegi osa edasi lükanud.»

Simpsonite kodulinna Springfieldi tuumajaam on praegu Ühendriikides 22. hooaega eetris olevas joonisfilmisarjas oluline element. Seal töötab abitu peategelane Homer, kelle ülesandeks on jaama ohutuse eest vastutada, ehkki sellega ta enamuse ajast hakkama ei saa.

Nii on senistes osades Homeri või tema sõprade saamatuse tõttu tuumajaamas toimunud reaktori tuuma sulamisi, tuumajäätmeid on visatud laste mänguväljakule ja plutooniumi on kasutatud kirjapressina.

Küsitlused näitavad, et sakslased on tuumaenergia kasutamisega kaasnevate ohtude pärast väga mures. Üleeile avaldati Saksamaa eri paigus Jaapani sündmuste valguses massiliselt meelt tuumajaamade vastu, demonstratsioonidest võttis osa kuni 250 000 inimest.

Tuumaenergia küsimus mängis võtmerolli ka eilsetel liidumaavalimistel, kus Rohelised suurendasid kaks korda oma häältesaaki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles