Vabariiklased: seadusandjad hääletavad Obamacare'i tühistamise üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindlustuskontor reklaamib Obamacare'i.
Kindlustuskontor reklaamib Obamacare'i. Foto: Reuters/ScanPix

USA seadusandjad asuvad neljapäeval hääletama president Barack Obama tervishoiukava ehk Obamacare'i tühistamise ja asendamise üle, ütlesid kolmapäeva õhtul esindajatekoja vabariiklastest liidrid.

Teade on seotud uue tervishoiureformi eelnõuga, mis sai hoogu juurde kolmapäeval, kui kaks mõjukat vabariiklasest kongresmeni - Fred Upton Michiganist ja Billy Long Missourist - andsid oma toetuse eelnõule, mis lisab kavale kaheksa miljardit dollarit, millega aidata katta ravikindlustuskulusid neile inimestele, kel juba on eelnevalt olnud haigusnähud.

«Me hääletame tervishoiueelnõu üle homme. Sest meil on piisavalt hääli koos,» ütles esindajatekoja enamuse liider Kevin McCarthy Californiast. «See kiidetakse heaks. Tegu on hea eelnõuga.»

Eelnõu varasem vabariiklaste versioon kukkus kokku märtsis, kui nii mõõdukad kui konservatiivsed vabariiklased torpedeerisid partei enda katset tasalülitada demokraadist ekspresidendi Barack Obama tervishoiuseadus.

President Donald Trump on viimastel päevadel uut eelnõu korduvalt kiitnud.

Paljud tervishoiueksperdid on siiski märkinud, et kaheksast miljardist dollarist lisarahast ei piisa haigetele ravikindlustuse pakkumiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles