Macron lubab Le Peni laimu eest kohtusse anda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eilne teledebatt Le Peni ja Macroni vahel kubises solvangutest ja teineteise süüdistamisest.
Eilne teledebatt Le Peni ja Macroni vahel kubises solvangutest ja teineteise süüdistamisest. Foto: STRINGER/AFP/Scanpix

Prantsuse presidendivalimiste soosik Emmanuel Macron esitas täna hagi paremäärmuslasest konkurendi Marine Le Peni vastu, kes oli teledebatis mõista andnud, et Macronil on Bahama saartel offshore-arve.

«Me ei kõhkle kohtu alla andmast mitte kedagi, kes seda valeinfot kordab,» ütles Macroni kampaaniameeskonna esindaja.

Enne pühapäevaseid valimisi on tähelepanu keskmesse tõusnud libauudiste teema.

Le Pen ütles eile õhtul televäitluses Macroni kohta: «Loodetavasti me ei avasta, et teil on Bahamal offshore-arve.»

Ta näis tuginevat kahele valele, mis avaldati mõni tund enne teledebatti ja millega üritati justkui vihjata, et Macron on mingil moel seotud ühe Kariibi pangaga ja Nevise saarel baseeruva firmaga.

Le Pen taganes aga väitest kiiresti, kui tuli välja, et tegu on ilmselge võltsinguga.

Täna kinnitas ta vastuseks BFM TV küsimusele, kas ta süüdistab Macroni ametlikult salajases offshore'-arves: «Mitte sugugi. Kui ma oleks tahtnud seda teha, oleksin teinud seda juba eile. Ma esitasin talle lihtsalt küsimuse.»

Macron süüdistas usutluses raadiojaamale France Inter Le Peni tema kohta libauudiste levitamises ja ütles, et tal ei ole kunagi olnud pangaarvet üheski maksuparadiisis.

Le Pen ja Macron seisavad silmitsi pühapäeval presidendivalimiste teises voorus. Viimaste arvamusküsitluste põhjal on tsentrist Macronil Rahvusrinde kandidaadi Le Peni ees umbes 20 protsendipunktine edumaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles