Tusk: Brexiti-kõnelused võivad muutuda võimatuks (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia peaminister Theresa May ja Euroopa Ülemkogu alaline eesistuja Donald Tusk.
Suurbritannia peaminister Theresa May ja Euroopa Ülemkogu alaline eesistuja Donald Tusk. Foto: Stefan Rousseau/PA Wire/PA Images/Scanpix

Euroopa Ülemkogu alaline eesistuja Donald Tusk hoiatas Suurbritanniat, et edasised tülid võivad muuta Brexiti-läbirääkimised võimatuks.

Tuski hoiatus järgnes Briti peaministri Theresa May süüdistustele, et Brüssel sekkub Ühendkuningriigi valimistesse.

«Need läbirääkimised on niigi rasked. Kui me hakkame vaidlema enne, kui need isegi alata saavad, muutuvad need võimatuks,» ütles Tusk Brüsselis ühisel pressikonverentsil Norra valitsusjuhiga.

«Viimastel päevadel oleme näinud, milliseks võivad kujuneda Suurbritannia lahkumisläbirääkimised. Mandri-Euroopa ajakirjandus pani meie läbirääkimisvõimekuse kahtluse alla ning Euroopa Komisjoni suhtumine on pehmelt öeldes «kivine». ELi poliitikud ja ametnikud on hakanud meid ründama ajal, mil me valmistume 8. juuni parlamendivalimisteks. Tegemist on sihiliku ja pahatahtliku tegevusega, millega suhteid mürgitatakse,» teatas May.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles