Briti kohalikel valimistel võidutseb May partei (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia peaminister Theresa May.
Suurbritannia peaminister Theresa May. Foto: Peter Nicholls/Reuters/Scanpix

Suurbritannia valitsuserakond ehk peaminister Theresa May juhitud konservatiivid on tegemas kohalikel valimistel väga tugevat tulemust, selgub esialgsete hääletustulemuste põhjal. Tooride edu eile Inglismaal, Walesis ja Šotimaal toimunud kohalikel valimistel annab alust eeldada, et sarnane häältejagunemine saab toimima ka 8. juunil eesseisvatel üldvalimistel, vahendab Reuters.

Varajased tulemused näitavad, et konservatiivid on praeguse seisuga saanud juurde 100 volikogukohta.

Seetõttu kaotasid mitmes volikogus enamuse briti suurima opositsiooni erakonna, leiboristide esindajad. Suurimaks kaotajaks võib aga pidada nn Brexiti erakonnana populaarsust kogunud Iseseisvusparteid (UKIP), kelle seisukohavõtud on pärast möödunud aasta juunis toimunud EList lahkulöömise hääletust jäänud väga ebamääraseks.

Tulemustest võib järeldada, et konservatiividel on õnnestunud saada juurde varemalt nii leiboriste kui UKIPi valinud brittide hääli ning on selge märk sellest, et need hääled parteile toonud May Brexiti strateegia.

Arvamusküsitluste põhjal saab 8. juunil toimuvatel parlamendivalimistel olema Konservatiivsel Parteil ligikaudu 20 protsendiline edumaa - andes tooridele juurde üle 100 parlamendikohta ning Mayle tugevama positsiooni hoida Brexiti läbirääkimistel ELiga karmi ja jõulist joont.

Hääletustulemuste viimase seisuga saab tutvuda The Guardiani kodulehel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles