Liibanoni parteijuht kahtlustab eestlaste röövis Süüriat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile Beirutis viibinud välisminister Urmas Paet ütles, et tal pole endiselt kindlat informatsiooni seitsme eestlase saatuse kohta.
Eile Beirutis viibinud välisminister Urmas Paet ütles, et tal pole endiselt kindlat informatsiooni seitsme eestlase saatuse kohta. Foto: SCANPIX

Liibanoni Rahvusliku Liberaalse Partei (NLP) liider, parlamendisaadik Dori Chamoun ei välista täna avaldatud intervjuus võimalust, et seitsme Eesti turisti möödunudnädalase röövi taga oli naaberriik Süüria.

Eestlased rööviti Zahle linnas Bekaa orus mõni tund pärast Süüriast Liibanoni sisenemist.

«Süüria julgeolekujõud võisid nende eestlaste kohta midagi kahtlustada ja selle asemel, et neid Süüria territooriumil arreteerida, andsid nad oma Liibanoni agentidele korralduse nad röövida ja tagasi Süüriasse viia,» ütles Chamoun Kuveidi ajalehele As-Seyassah, vahendas portaal Nowlebanon.

«Röövijad võisid kasutada uut Liibanoni ja Süüria vahelist teed, et mitte kahtlust äratada,» lisas Chamoun.

Chamoun oli ka üks Liibanoni poliitikuid, kes seostas eestlaste röövi pühapäevase pommirünnakuga ühe Zahle kiriku vastu.

Liibanoni armee korraldas haarangu
Liibanoni ajaleht An-Nahar kirjutas täna portaali Naharnet teatel, et riigi sõjavägi on seoses röövitud eestlaste otsimisega korraldanud haarangu kahes farmis Lääne-Bekaas. Ajaleht väljendas kartust, et röövi võidakse kasutada poliitiliseks väljapressimiseks.

Eile Liibanoni riigijuhtidega kohtunud Eesti välisminister Urmas Paet ütles An-Nahari teatel, et tal pole kindlat informatsiooni seitsme eestlase saatuse kohta. Vastuseks küsimusele, kas röövi taga võivad olla Liibüa või Palestiina rühmitused, vastas Paet, et see ongi probleem: «On palju kuulujutte ja kinnitamata teateid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles