Vene välisministeerium Eesti õhupiiri rikkumisest: erilennuk Lavroviga lendas Soome kooskõlastatult ja plaanipäraselt (7)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa lennuk Il-96.
Venemaa lennuk Il-96. Foto: Reuters / Scanpix

Vene välisministeerium teatas reede õhtul uudisteagentuuri TASS vahendusel, et erilennuk välisminister Sergei Lavroviga pardal lendas Venemaalt Soome kooskõlastatult ning plaanipäraselt. Varem päeval teatas kaitseväe peastaap, et Venemaa riigiasutusele kuuluv lennuk rikkus kolmapäeva õhtul Vaindloo saare piirkonnas Eesti õhupiiri.

Staabi kohaselt sisenes Venemaa Presidendi Asjade Valitsuse lennundusettevõttele Rossija kuuluv IL-96 Vaindloo saare juures diplomaatilise loata Eesti õhuruumi. Tegemist oli tänavu esimese Eesti õhupiiri rikkumisega.

Vene välisministeerium märkis, et jutt käib Venemaa ametlikust lennukist. «Lavrov lendas visiidile Soome. Kõik lennudokumendid olid kooskõlastatud. Lend kulges plaanipäraselt. Pardameeskond ei saanud mingeid hoiatavaid teateid,» seisis avalduses.

Kaitseväe peastaabi kohaselt oli mullu sarnaseid juhtumeid kokku seitse.

Lennuki transponder oli sisse lülitatud, kuid piiri rikkumise hetkel ei olnud lennukil Eesti lennuliiklusteenindusele esitatud lennuplaani ja puudus ka raadiokontakt. Välisministeerium teavitas juhtunust Venemaa saatkonda.

Loe lisaks: Venemaa välisministri lennuk rikkus Eesti õhupiiri

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles