Purjus reisija tahtis kaaperdada lennukit

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turkish Airlinesi resilennuk Boeing 737-800.
Turkish Airlinesi resilennuk Boeing 737-800. Foto: SCANPIX

Türgi meedia teatel üritati täna kaaperdada reisilennukit, mis oli teel Antalya kuurordist Peterburi, kuid teistel reisijatel õnnestus väidetavalt pommiga ähvardanud mees kahjutuks teha.

CNN Turki andmetel puhkes kriis riikliku kompanii Turkish Airlinesi lennukis, kui see viibis Valgevene õhuruumis. Anatolia uudisteagentuuri teatel saadi kaaperdajast kiiresti jagu, vahendas AFP.

Vahemere rannikul asuvast Antalyast õhku tõusnud Airbus A-320, mille pardal viibis kokku 167 reisijat, jätkas teed Peterburi suunas.

Interfaxi andmetel maandus see juba Pulkovo lennujaamas, kus ootasid ees miilitsa eriüksused. Kaaperdaja oli väidetavalt olnud väga purjus ning kõnelnud kehvalt türgi keeles. Teada on saadud ka see, et lennuk oli tšarterreisil ning selle pardal viibinud reisijaist peaaegu kõik olid Vene Föderatsiooni kodanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles