Hiinas mõisteti Shenzheni maalihkega seoses vangi 20 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maalihke tagajärjed Shenzhenis.
Maalihke tagajärjed Shenzhenis. Foto: AP/Scanpix

Hiina kohtud mõistsid 19 valitsusametnikku ja ühe firmajuhi kuni 20 aastaks vangi seoses maalihkega 2015. aastal Shenzhenis, milles hukkus üle 70 inimese.

Õnnetuse põhjustas Shenzheni tööstuspiirkonnas vanasse karjääri ebaseaduslikult kuhjatud 160 meetri kõrgune ehitusjäätmete ja pinnase mägi, mis paduvihmade tõttu varisema hakkas ja 33 hoonet enda alla mattis.

Kolmes kohtus langetati aprilli lõpus otsus 45 inimese üle, kellele oli maalihkega seoses süüdistus esitatud, teatas Hiina riiklik uudisteagentuur Xinhua eile.

Karjääri hallanud ettevõtte Shenzhen Yixianglong juht Long Renfu mõisteti kuritahtliku hooletuse ja korruptsiooni eest 20 aastaks vangi ja tal tuleb tasuda 1,5 miljoni dollari suurune rahatrahv.

Sama pika vanglakaristuse sai ka endine Shenzheni linna haldusameti juht, üks õnnetuskoha Guangmingi piirkonna kõrge ametnik läheb altkäemaksu võtmise eest 16 aastaks vangi.

Ülejäänud 17 valitsusametniku karistusmäärad ulatuvad kolmest kuni seitsme aastani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles