Vahemerelt toodi kahe päevaga ära 6000 sisserändajat (15)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibüa piirivalve poolt merelt ära toodud sisserändajad.
Liibüa piirivalve poolt merelt ära toodud sisserändajad. Foto: ISMAIL ZITOUNY/REUTERS

Vahemerelt toodi kahe päevaga ära 6000 Euroopasse pürginud ebaseaduslikku sisserändajat kümnete päästeoperatsioonide käigus, mida koordineeris Itaalia piirivalve, teatasid laupäeval võimuesindajad.

Laupäeval korraldatud operatsioonides osalesid Euroopa Liidu piiriagentuuri Frontex, mitmete abiorganisatsioonide ning Itaalia mereväe- ja piirivalvealused.

Enamik sisserändajaid on toimetatud Itaaliasse, kuid veel 730 on abiorganisatsiooni Piirideta Arstid laeva pardal.

Hispaania kaitseministeeriumi andmeil päästis Hispaania mereväealus Vahemerel 651 Põhja-Aafrikast Euroopasse pääseda üritanud migranti.

Liibüa piirivalvest öeldi uudisteagentuurile AFP, et Tripoli lähedalt päästeti merelt veel 170 Euroopasse pürginud Migranti. Piirivalve teatel oli sisserändajate aluseid merel veelgi, kuid neil ei jätkunud nende äratoomiseks vahendeid.

Liibüast on sel aastal Itaaliasse jõudnud umbes 37 000 inimest. Sisserändajate arv on eelmise aasta sama ajaperioodiga võrreldes kasvanud umbes 30 protsenti.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles