Šveitsi rongijuhid saavad täpsuse eest autasuks šokolaadi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisijad Šveitsis rongi ootamas.
Reisijad Šveitsis rongi ootamas. Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS/Scanpix

SBB heaks töötavad Šveitsi rongijuhid hakkavad täpsuse eest autasuks šokolaadi saama, et motiveerida neid reisijate sõitu mugavamaks tegema, vahendab The Local.

Šveitsi riiklik raudteefirma andis käiku uue algatuse, et kindlustada rongiuste avanemine platvormidel alati samas kohas. Idee seisneb selles, et kui reisijad teavad täpselt, kus rong peatub, saavad nad end platvormil võrdelt ära jaotada, et vältida suurte inimmasside tekkimist.

See vähendaks ummikuid ja kiirendaks rongiliiklust, aidates kaasa täpsele raudteeühendusele.

SBB kavatseb jaamadesse paigaldada ka uued märgised, et juhendada rongijuhtide pidurdamist uste asukoha täpsemaks määramiseks.

Taolised märguanded on juba olemas, kuid kava kohaselt nende arv kahekordistuks.

Uut süsteemi katsetatakse esialgu Bieli, Lenzburgi ja Pfäffikoni jaamades, edu korral rakendatakse projekti üle kogu riigi.

Autasuks hea koostöö eest hakkavad rongijuhid aga saama šokolaadi. Ehk meelitab see neid projektis osalema, kuna 2013. aastal kukkus sarnane algatus rongijuhtide vastuseisu tõttu läbi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles