Google Mapsi kaardiviga saadab sadu turiste Norra külakesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prekestoleni kalju.
Prekestoleni kalju. Foto: Paul Kleiven/NTB scanpix/Scanpix

Kaardirakenduse viga saadab sadu Preikestoleni kaljumoodustist otsivaid turiste kitsale teele, mis lõpeb väikses Fossmorki külas, vahendab The Local.

Ehkki külast on Lysefjordi kuuluv kaljumoodustis küll näha, asub see 30 kilomeetrit sealt eemal.

«Me oleme saatnud minema sadu külastajaid, kel pole õrna aimugi, et nad asuvad valel pool fjordi. Suvehooajal ilmub igapäevaselt kohale 10-15 autot,» sõnas Helge Fossmark, lisades, et suvel võib külakese juures olla isegi minibusside järjekord.

Külasse jõudmiseks on vaja läbida aga üsna viletsas seisukorras kõrvaline tee.

«Nad ostavad binokli ja näevad siit inimesi, kes on Preikestoleni otsas. See on päris naljakas. Me saame vestelda jaapanlaste ja hiinlastega, ükskord tuli siia ameeriklane, kes tahtis omale hütti osta. Tema arust oli see koht fantastiline,» muheleb kohalik Gunnar Bøe.

Riigi teedeameti ametnik Roy Jarle Johansen lubas asja uurida.

«Me peaksime tegema kindlaks, et inimesed saavad õiged juhised, kuna tegu on nii külastatava paigaga. Teeäärsed märgid ei lahenda alati probleemi. Mõned inimesed usaldavad Google`it rohkem,» sõnas Johansen.

Ka Google vastas, et hindab saadud tagasisidet ja asub tööle kaardirakenduse parandamise osas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles