Ukraina keelab Krimmi külastanud Vene ajakirjanikele Eurovisioonile pääsu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirikontroll Ukraina-Poola piiril.
Piirikontroll Ukraina-Poola piiril. Foto: Stringer/Sputnik/Scanpix

Ukraina võimud on keelanud ilma loata Krimmi külastanud Vene reporteritele riiki pääsemise, täna saadeti piirilt tagasi kaks Eurovisiooni kajastama sõitnud ajakirjanikku.

Keeld on kehtiv ka sellisel juhul, kui ajakirjanikel on vormistatud lauluvõistluse kajastamiseks kehtiv akrediteering.

«Ükski Vene ajakirjanikest, kes on saanud Eurovisiooni akrediteeringud, kuid on eelnevalt illegaalselt Krimmi külastamiseks Ukraina piiri ületanud, riiki sisenemiseks luba ei saa,» sõnas Ukraina parlamendisaadik Anton Geraštšenko.

Täna keeldusid Ukraina võimud riiki lubamast agentuuri Rossija Segodnja fotograaf Ramil Sitdikovit. Riigipiiril ulatasid ametnikud reporterile hoopis kolme aasta pikkuse sisenemiskeelu.

«Piirivalveameti teatel pole Eurovisiooni lauluvõistluse akrediteering dokument, mis annab õiguse piiri ületamiseks. Otsuste langetamisel lähtub riiklik piirivalveamet koos Ukraina julgeolekuteenistuse SBU ning politseiga ainult Ukraina seadustest,» teatas piirivalveameti pressiesindaja.

Ukraina valitsus on kehtestanud ilma Kiievi ametliku loata 2014. aastal annekteeritud Krimmi reisijatele riiki sisenemise keelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles