Mässulised: Gaddafi väed tapsid Misratas üle saja inimese

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibüa võimude poolt ajakirjanikele organiseeritud reis Misrata äärelinna, et näidata kehtivat relvarahu. BBC korrespondendi teatel kostus samal ajal kaugemalt plahvatusi ja tulistamist.
Liibüa võimude poolt ajakirjanikele organiseeritud reis Misrata äärelinna, et näidata kehtivat relvarahu. BBC korrespondendi teatel kostus samal ajal kaugemalt plahvatusi ja tulistamist. Foto: SCANPIX

Liibüa diktaatorit Muammar Gaddafit toetavad väed on arstide teatel Misratas kümne päeva jooksul tapnud vähemalt 142 inimest.

Vigastatuid on Gaddafi kontrolli all olevas linnas juba üle 1400, teatas üks kohaliku haiglas arst AFP-le.

Gaddafi väed kammisid täna läbi Misrata linna ja tulistasid rakette. Misrata asub 214 km kaugusel Tripolist.

Ametliku verisooni kohaselt kehtib võimude andmetel jätkuvalt relvarahu ning mässulisi Misratas ei rünnata. Samas ei lubanud Liibüa välisajakirjanikel linna siseneda ning peatusid viie km kaugusel kesklinnast, et näidata kui rahulik olukord seal valitseb.

BBC korrespondendi teatel oli aga igal pool näha võitluse jälgi.

Misratat pole Gaddafi siiani suutnud lõplikult oma kontrolli alla saada, pärast seda kui mässulised 40 päeva tagasi linnas võimu haarasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles