Peterburi mereväeparaad jäeti USA sõjalaeva lähenemise tõttu ära (11)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Balti laevastik.
Vene Balti laevastik. Foto: Vitali Nevar/TASS/Scanpix

Balti laevastiku äkilise lahkumise põhjus Peterburi sadamast oli väidetavalt Ühendriikide Tomahawk-rakettidega varustatud hävitaja, mis lähenes Gdanski lahele potentsiaalse raketilöögi raadiusesse.

Päev enne seda teatas Vene kaitseministeerium, et Peterburis toimuma pidanud võidupüha mereväeparaad jäetakse ära, kuid ei andnud selle kohta rohkem teavet.

Agentuuri Fontanka teatel tühistati paraad, kuna USA hävitaja USS Carney lähenes Vene rannikule raketilöögi ulatusse.

Väidetavalt toimus tol õhtul Kroonlinnas asuvas mereväebaasis ebatavaliselt vilgas tegevus.

Fontanka sõnul laeti kolm allveelaeva ja Morshanski sõjalaev laskemoonaga, pärast mida need sadamast väljusid. Lisaks seati operatiivvalmidusse ka õhutõrjesüsteem.

Balti laevastiku ametnik teatas, et elanikel ei ole põhjust muret tunda. Tema sõnul on säärane laevade lahinguvalmidusse seadmine võimaliku ohu korral tavaline taktika.

Vene mereväeametniku Mihhail Nenaševi sõnul ei olnud paraadi tühistamise põhjus aga mitte USA sõjalaev, vaid organisatoorsed erimeelsused Balti laevastiku juhtkonna ja Lääne sõjaväeringkonna vahel.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles