Macron kavatseb olla Brexiti läbirääkimisel brittidega karm

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus Prantsuse president Emmanuel Macron
Uus Prantsuse president Emmanuel Macron Foto: Jacques Witt/SIPA/Scanpix

Prantsuse presidendiks valitud Emmanuel Macron kavatseb läheneda Brexiti protsessile rangelt, kuid ei hakka nõudma Ühendkuningriigi karistamist, ütles täna Macroni majandusnõunik Jean Pisani-Ferry.

Usutluses ВВС-le ütles ta, et Macron on range ja nõudlik partner, kuid ei hakka nõudma Ühendkuningriigi karistamist. Samas nentis ta:  «Ei arva, et keegi oleks huvitatud karmist Brexitist.»

Tema sõnutsi on olemasoleva majandusliku õitsengu alahoidmiseks tihedate majandus-, teadus- ja julgeolekusidemete säilitamine Suurbritanniaga mõlema huvides. «Me peame ehitama üles uued suhted,» rõhutas Pisani-Ferry.

Suurbritannia peaministri kantselei teatel arutasid Briti peaminister Theresa May ja Macron eile telefonitsi Brexiti käiku.

«Peaminister vestles õhtul vastvalitud president Macroniga, et õnnitleda teda soojalt valimisvõidu puhul. Riigijuhid arutasid lühidalt Brexitit, peaminister kinnitas, et Suurbritannia tahab pärast lahkumist säilitada tiheda partnerluse õitsva ELiga,» seisis teates.

«Prantsusmaa on meie lähimaid liitlasi ja me ootame kannatamatult koostööd uue presidendiga laias ühiste küsimuste ringis,» sõnas May.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles