Politsei korraldas operatsiooni Pariisi Gare du Nord raudteejaamas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pariisi Gare du Nord raudteejaam.
Pariisi Gare du Nord raudteejaam. Foto: AFP / Scanpix

Prantsuse politsei korraldas ööl vastu teisipäeva operatsiooni Pariisi Gare du Nord raudteejaamas ja evakueeris sealt inimesed.

Politsei kõneisik Johanna Primevert ütles AP-le, et operatsiooni eesmärk on "kõrvaldada kahtlus", kuid ta ei täpsustanud, mis selle põhjuseks oli või kas keegi on saanud kannatada või võetud vahi alla.

Eurostari kõneisik ütles, et vahejuhtum ei ole seotud nende rongide ega reisijatega. Operatsioon algas pärast viimaste Eurostari rongide saabumist ja lahkumisi esmaspäeva hilisõhtul.

Kümned politseinikud sulgesid kõik ümberkaudsed tänavad.

Ühe raudteetöötaja sõnul saabusid politseijõud jaama veidi pärast kella 23 ning küsisid, kus seisab Valenciennes'ist saabunud rong. Jaama personal suunas nad platvormile number 10, kuhu hakkas saabuma üha rohkem korrakaitsjaid.

Mõni minut hiljem alustati inimeste evakueerimist kogu jaamast.

Kella 01.30-ks hakkasid politseijõud operatsiooni koomale tõmbama. Jaama ümbruse tänavad avati taas ja politseinikud asusid varustust kokku pakkima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles