Bill Clinton kirjutab koos tuntud krimikirjanikuga põnevikku Valgest Majast

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine USA president Bill Clinton (vasakul) ja krimikirjanik James Patterson (R)
Endine USA president Bill Clinton (vasakul) ja krimikirjanik James Patterson (R) Foto: Reuters Staff/REUTERS/Scanpix

Endine USA president Bill Clinton kirjutab koos tuntud krimikirjaniku James Pattersoniga põnevikku, mis räägib Valgest Majast ja USA presidendist, kes röövitakse. 

Raamat kannab pealkirja «The President Is Missing» («President on kadunud») ning seda väljaandev kirjastus Penguin Random House kirjeldab teost kui «unikaalset intriigide segu, kulissidetagust globaalset draamat, mille tegevus toimub võimuladvikus», edastab The Guardian.

Nii kirjastus kui kirjutajad ei ole avalikustanud, kui palju nad selle teose eest ettemaksu said, kuid kirjastajate ringkondades oletatakse, et kuna tegemist on kahe kuulsa mehega, siis summa võib olla seitsmekohaline.

Endine USA president Bill Clinton (vasakul) ja krimikirjanik James Patterson (R)
Endine USA president Bill Clinton (vasakul) ja krimikirjanik James Patterson (R) Foto: Reuters Staff/REUTERS/Scanpix

Kinnitamata andmetel maksti 2004. aastal Bill Clintonile ta mälestusteraamatu «My Life» eest eeltasu 16 miljonit dollarit.

Clintoni ja Pattersoni ühisraamat ilmub 2018. aasta juunis.

2001. aastal presidendiametist lahkunud Clinton paljastas läbi kirjastaja uue raamatu kohta: «Kirjutan raamatut USA presidendist, kirjeldan mida tean sellest tööst, elust valges Majas ja kuidas Washingtonis asjaajamine toimub. Minu jaoks on see puhas nauding. Raamat valmib koostöös James Pattersoniga, kelle teoseid ma juba pikka aega kõrgelt hindan».

Pattersoni sõnul annab koostöö endise presidendiga talle võimaluse piiluda Valgesse Majja ja Ovaalkabinetis toimuvasse.

«Olen loovestja, kuid kõige tähtsamad momendid on president Clintoni sulest. Meie koostöö annab pildi, milline on USA presidendi elu ja tegevus tegelikult,» teatas krimikirjanik.

Clinton, kelle lemmikute hulka kuuluvad nii põnevikud kui kriminaalromaanid, tunneb Pattersoni juba kümme aastat, nad on samas pikaajalised golfipartnerid.

Clinton ja Patterson alustasid põneviku kirjutamisega 2016. aasta lõpul ning USA meedia spekuleeris siis, et see teos keerleb USA presidendi röövimise ümber. Nii autorid kui raamatu väljaaandev kirjastus kinnitasid nüüd seda.

Kui Patterson on kirjutanud mitmeid põnevikke, siis Clintoni jaoks on see esimene selles žanris teos. Samas on Clintonil varajasem edukas kirjutamise kogemus, sest ta elulugu «My Life» sai 13 aastat tagasi ülemaailmseks menukiks.

William Jefferson Clinton (19. august 1946) oli USA 42. president kaks ametiaega aastatel 1993 – 2001.

James Patterson (22. märts 1947) on ameerika põnevus- ja kriminaalromaanide autor, kelle tuntuim tegelaskuju on psühholoog Alex Cross.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles