​Siseministrid: Eestil ja Soomel on turvalisusest ühine arusaam

Soome 100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseministrid Andres Anvelt ja Paula Risikko.
Siseministrid Andres Anvelt ja Paula Risikko. Foto: Siseministeerium

Eesti siseminister Andres Anvelt kohtus teisipäeval oma Soome kolleegi Paula Risikkoga. Euroopa Liitu kimbutavaid muresid arutades leiti, et Eesti ja Soome on paljudes küsimustes, sh rändekriisi teemal, ühel nõul. 

Minister Risikkol oli hea meel tõdeda, et mõlemal riigil on ühine arusaam julgeoleku olulisusest Euroopas. Julgeolek on üks Eesti Euroopa Liidu eesistumise prioriteetidest.

Siseminister Andres Anvelt väljendas heameelt selle üle, et Soome näol on Eestil tugev liitlane, kellega Euroopa Liitu kimbutavaid probleeme nagu näiteks rändekriis, suures ringis lahendada.

«Me ei jõua kuhugi ilma tõhusa tagasisaatmispoliitika ja koostööta kolmandate riikidega. Selles mängib olulist rolli ka Euroopa Komisjon,» sõnas Eesti siseminister.

Tõhus tagasisaatmispoliitika on oluline mõlemale riigidele, kinnitas ka Soome siseminister Paula Risikko.

Ministrid arutasid ka Eesti ettevalmistusi EL-i eesistumisperioodiks.

«Mul on kindel usk sellesse, et Eesti eesistumine läheb suurepäraselt,» lausus Risikko.

Soome siseministeeriumi politseiosakonna peadirektor Kauko Aaltomaa sai Eesti siseministeeriumi hõbeteenetemärgi.
Soome siseministeeriumi politseiosakonna peadirektor Kauko Aaltomaa sai Eesti siseministeeriumi hõbeteenetemärgi. Foto: Siseministeerium

Lisaks andis Anvelt Soome siseministeeriumi politseiosakonna peadirektorile Kauko Aaltomaale üle Eesti siseministeeriumi hõbeteenetemärgi, et tänada teda hea ja pikaajalise koostöö eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles